Regionaal faciliteren 

Ben je een IT-dienstverlener of ondernemer en wil je alternatieven aanbieden voor de diensten waarmee de technologiegiganten iedereen in hun greep houden?. Dan bestaan er talloze opensourceprogramma’s die je op een server kunt installeren om onze regio te bedienen.

Of knutsel je graag met opensourcesoftware en ontwikkel je graag vernieuwende toepassingen? Heel wat burgers en ondernemingen zullen maar al te graag een beroep op je kennis doen.

We laten je enkele manieren zien om ook digitaal een sterke regionale en zelfdragende samenleving op te bouwen.

Heb je nog vragen en/of tips? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Bied opensourcesoftware als IT-diensten aan

Om het digitaal welzijn van je medeburgers én ondernemingen te verbeteren, hebben ze allerlei diensten nodig die op servers in onze regio draaien en ook lokaal ondersteuning krijgen. Jouw expertise komt hier van pas om:

  •  een Nextcloud-server op te zetten voor bestandsdeling
  •  een website op te zetten met Odoo
  • videoconferencing mogelijk te maken met Jitsi
  • gedecentraliseerde communicatie op te zetten met Matrix
  • een gedecentraliseerd sociaal netwerk aan te bieden met Mastodon

Experimenteer met alternatieven

De populaire software van nu kan over enkele jaren al volledig achterhaald zijn. Daarom hebben we mensen zoals jij nodig die graag in code duiken, opgewonden worden van nieuwe opensourcesoftware uit te proberen en die er graag innovatieve toepassingen rond bouwen. Wie weet bouw je zo wel de killer app van morgen!

Neem contact met ons op, we kunnen je hulp gebruiken!

Digitaal welzijn

Wil je graag je privacy bewaken en onze regionale digitale infrastructuur laten groeien? Weet je niet goed welke software en apps je het best gebruikt als je je wilt ontvlechten uit het web van de technologiegiganten? Kun je wel wat hulp gebruiken om daarmee te beginnen?

Wij helpen je op weg

Onafhankelijke infrastructuur

Zoek je graag de grenzen op van wat technisch mogelijk is? Word je opgewonden van termen als Packet Radio, onion routing en gedecentraliseerde netwerken? Wil je een vrij internet creëren, gebouwd door en voor de community? Dan kunnen we jouw expertise zeker gebruiken om een onafhankelijke infrastructuur voor onze regio op te bouwen.

Maak onze regio digitaal onafhankelijk


Neem contact met ons op!

We kunnen je hulp gebruiken.