Democratie in de regio

De schaalgrootte van de toekomstige samenleving is de regio, maar de huidige bestuurlijke inrichting is niet ingericht op het evenredig vertegenwoordigen van de belangen van burgers en ondernemers op regionale schaal.


Hier is een ander democratisch proces van besluitvorming voor nodig. De inspiratie voor de nieuwe regionale democratische besluitvorming zijn ondernemingen die bekend staan onder de term ‘Steward Ownership’ – deze bedrijven zijn eigenaar van zichzelf en niet van externe aandeelhouders.
Nieuw West-Brabant wil steeds meer in eigen hand nemen, en daar hoort regionale besluitvorming bij. Onze regio is kleiner dan de provincie en groter dan ‘hoofdstad’ Breda. Daarover moet - met stakeholders - worden nagedacht. Toekomstmuziek? Wellicht, maar we gaan de komende jaren de maatschappelijke inrichting voor de komende decennia bepalen. Laten we het meteen goed doen. 

Blijf op de hoogte van dit domein

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief voor dit domein om gedetailleerde informatie te krijgen over de laatste ontwikkelingen.


Ontdek een ander domein

Digitaal en verbinding

Een regionale digitale infrastructuur zorgt ervoor dat de afhankelijkheid van de technologiegiganten sterk afneemt en dat het eigendom van de data wordt behouden...


Lees meer