Onafhankelijke infrastructuur

Zoek je graag de grenzen op van wat technisch mogelijk is en wil je hiermee een betrouwbare netwerkinfrastructuur opzetten onafhankelijk van de technologiegiganten? Dan kunnen we jouw expertise zeker gebruiken om onze regio digitaal zelfdragend te maken.

We laten je enkele projecten zien die interessant zijn om te verkennen.

Heb je nog vragen en/of tips? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Briar

Briar is een peer-to-peer app voor versleutelde instant messaging en forums. Er zijn geen centrale servers, maar boodschappen worden rechtstreeks tussen de apparaten van gebruikers uitgewisseld. Met een internetverbinding gebeurt dat via het anonieme Tor-netwerk. Is er geen internetverbinding, dan synchroniseert Briar boodschappen op een veilige manier via Wi-Fi of Bluetooth.

Flux

Het Flux Ecosysteem is een suite van gedecentraliseerde computerdiensten en blockchain-as-a-service oplossingen die een interoperabele, gedecentraliseerde, AWS-achtige ontwikkelomgeving bieden.
Flux maakt gebruik van een eigen POW (Proof-of-Work)-munt om dit ecosysteem van energie te voorzien. Het Flux-besturingssysteem draait bovenop Linux om het netwerk te voorzien van geverifieerde en gebenchmarkte rekenkracht met hoge beschikbaarheid en maakt gebruik van de blockchain om te zorgen voor transparantie in bestuurlijke activiteiten.

Flux is een netwerk dat door mensen wordt aangedreven om u te helpen gedecentraliseerde toepassingen te bouwen met meer flexibiliteit, schaalbaarheid en censuurbestendigheid.

https://runonflux.io

New Packet Radio

New Packet Radio is een radioprotocol om bidirectioneel IP-verkeer over de licentievrije 430 MHz-radiofrequenties door te sturen. De modem kun je voor een 80 euro zelf maken en verbind je via Ethernet, zodat er op je pc geen speciale software nodig is. Zowel de hardware en software als de protocolspecificatie zijn opensource.

Regionaal faciliteren

Vind je het leuk om aan opensourcesoftware te knutselen? Haal je er voldoening uit als je diensten zoals Nextcloud en Jitsi aan anderen kunt aanbieden om uit het web van de technologiegiganten te ontsnappen? Jouw passie is broodnodig voor onze regionale digitale infrastructuur.

Help onze regio met je diensten

Neem contact met ons op!

We kunnen je hulp gebruiken.