Projecten 


Workshop Big-Tech vrije laptop

Workshop Big-Tech vrije laptop


Steeds meer mensen willen een BigTech vrij leven leiden. Dit komt door de groeiende bezorgdheid over de impact van BigTech op onze vrije maatschappij door censuur, manipulatie en privacyschending. Nieuw West-Brabant helpt mensen om bewust te kiezen voor technologische oplossingen die hun digitale vrijheid vergroten, in plaats van deel te moeten nemen aan een steeds verder voortschrijdend controlesysteem van bovenaf. We creeren bewustwording door alternatieve, transparante oplossingen aan te bieden die mensen in staat stellen om de regie te behouden over hun eigen data, informatie en online berichten.

Wil je graag de stap zetten om je laptop bigtech-vrij te maken, maar weet je niet goed hoe? Of vind je het spannend? Dat begrijpen we heel goed. Daarom organiseren we in samenwerking met Keuze Vrij Bij Mij “Maak Je Laptop Bigtech-vrij” workshops.

Tijdens deze workshop begeleiden we je stap voor stap in het installatieproces en het gebruik van een privacyvriendelijk besturingssysteem (Linux Mint), een veilige browser en een aantal handige applicaties. Dit gebeurt onder begeleiding van experts en je doet het samen met anderen die hetzelfde willen. Zo wordt in één middag jouw laptop bigtech-vrij en krijg je weer regie over jouw online data en privacy.

Deze workshop organiseerden wij in samenwerking met KeuzeVrijBijMij op zaterdagmiddag 27 januari 2024 in Conferentiecentrum Bovendonk Hoeven.

Programma
12.00 uur Inloop
12.30 uur Opening en introductie
13.00 uur Installatie Linux Mint
14.00 uur Linux Mint verkennen
14.30 uur Programma's installeren
15.00 uur Applicaties instellen
15.30 uur Afronding plenair
16.00 uur Spelen, vragen en helpen
17.00 uur Einde

Heb je interesse om mee te helpen aan dit project?

Meld je dan nu aan als lid van Nieuw West-Brabant en help mee. Wij hebben je hulp hard nodig!