Projecten 


Living Field Lab Roosendaal

Living Field Lab Roosendaal

Living Field Labs bieden experimentele en realistische locaties, waar nieuwe ideeën, in samenwerking met de eindgebruikers, ontwikkeld en getest worden.


Living Field Lab Roosendaal is geïnspireerd op het idee om duurzaam en landelijk te kunnen leven. In dit concept woon je groen, sociaal, ruim en gezond. Hier teel je je eigen groente en fruit en wandel je door de laantjes tussen de kavels. Het is het wijkje van de toekomst: de grotendeels zelfvoorzienende woning wordt gebouwd met biobased materialen er is geen gasaansluiting, jouw woning draait grotendeels op zonne-energie en in plaats van een riool-aansluiting wordt jouw afvalwater op een natuurlijke manier gezuiverd door een helofytenfilter. Hier ken je je buren, maar heb je ook privacy in je duurzame energie-neutrale woning


Met dit project gaan we gebiedsontwikkeling inzetten als katalysator voor een brede transitie. Eén die landschap, milieu en sociale verbondenheid ten goede komt. 


Meer informatie   Aanmelden


De gemeente Roosendaal mag best in beweging komen en grond beschikbaar stellen voor het realiseren van nieuwe woonprojecten, waaronder het ‘Living Field Lab’. Om het plan kracht bij te zetten hebben we inschrijvingen nodig. Geloof jij dat het anders kan en anders moet en heb je interesse in een nieuwe woonvorm, waarbij huizen niet grondgebonden zijn, gebouwd worden met natuurlijke materialen, (deels) zelfvoorzienend zijn en energie opleveren i.p.v. energie vragen? 


Jouw stem telt dus laat van je horen! Het is belangrijk dat we een lijst met gegadigden kunnen overhandigen aan de gemeente. Schrijf je in!Uitnodiging ronde tafel Samen Wonen

Wil jij ook dat er iets verandert? Heb je zelf ideeën, plannen of wil je graag meepraten of meedenken met vakgenoten en aderen?

Kom dan naar de ronde tafel op 30 januari van 19.00 tot 21.00 uur. De bijeenkomst zal plaatsvinden in de regio Roosendaal. Exacte locatie volgt als duidelijk is hoeveel mensen er aan zullen sluiten'.

 

Aanmelden​

Heb je interesse om mee te helpen aan dit project?

Meld je dan nu aan als lid van Nieuw West-Brabant en help mee. Wij hebben je hulp hard nodig!