Projecten 


Koop lokaal betaal contant

Koop lokaal betaal contant

Contant betalen betekent anonimiteit en vrijheid. Dat willen we zo houden. Sterker nog; we willen het ook nog eens lokaal uitgeven. Contant geld is een middel om de samenwerking binnen de regio te stimuleren en de koopkracht lokaal te versterken.

Stimuleer de lokale economie en betaal zoveel mogelijk contant. 

De overheid raakt meer en meer verstrengeld in ons dagelijks leven. Als dat vóór ons werkt, is dat natuurlijk geen probleem. Maar in de praktijk krijgen we er steeds meer last van. De digitale munt komt er aan, wat geen probleem is als dat gewoon ons geld is en blijft. We betalen immers al zoveel digitaal. 

Maar ondanks dat de Tweede Kamer heeft gezegd de munt niet programmeerbaar te willen, wordt dat wel op die manier ingericht in Europa. Met andere woorden: de overheid krijgt iets te zeggen over hoe en waar we ons geld uitgeven en dat is te koppelen aan je digitale paspoort, je klimaatbelasting en wat ze verder ook verzinnen. 

Het gebruik van contant geld neemt steeds verder af. Er wordt zelfs gewerkt aan een geheel digitale munt, de Central Bank Digital Currency. Als dit doorgaat, dan kan de overheid straks al je transacties controleren en zelfs tegenhouden. 

Kleine bedrijven redden het niet tegen de grote multinationals en op die manier wordt al gestuurd waar je je geld uit kan geven. Als we keuze willen houden, is het belangrijk daar ook naar te handelen.

De makkelijkste manier? Betaal contant en haal je boodschappen lokaal. 

Help ons en plak deze stickers op 50 cent-, 1 euro- en 2 euro-munten en help het onder de aandacht te brengen. 

Hoe doe ik dat? Kom naar onze verbindingsborrel elke 2de vrijdag van de maand (daar ontvang je de stickervellen gratis) of bestel een set van 5 stickervellen en plak met ons mee!


Stickervellen bestellen

Heb je interesse om mee te helpen aan dit project?

Meld je dan nu aan als lid van Nieuw West-Brabant en help mee. Wij hebben je hulp hard nodig!