Je privéberichten gaan gescand worden!

Domein: digitaal verbinden

De Europese Commissie heeft recent een nieuw wetsvoorstel ingediend, om bepaalde vormen van criminaliteit tegen te gaan. Dit wetsvoorstel staat bekend als ‘chatcontrole’.

Criminaliteit bestrijden is op zich uiteraard prima, maar het voorgestelde wetsvoorstel is ronduit slecht. De uiteindelijke wet stelt regeringen in staat stellen om alle digitale berichten van alle burgers in de EU te scannen, ook die in Nederland, maar voordat ze verzonden worden. De wet vereist, dat alle berichten op online communicatiediensten in de EU worden gecontroleerd, zonder enige grond van verdenking, zonder rechtelijk bevel.

Wat betekent dit concreet? Concreet betekent dit, dat al je e-mails, al je berichtjes en al je video- en spraakoproepen automatisch gescand zullen worden om te kijken of er eventueel iets illegaals in voorkomt. Het scannen van al onze digitale communicatie zou een grove inbreuk vormen op de fundamentele rechten van Nederlandse burgers.
De wet zal vrijwel alle digitale communicatiediensten die we in Nederland gebruiken treffen. 

- Denk hierbij aan WhatsApp, Snapchat, Telegram of Twitter (X),
- Sociale media: Instagram, TikTok of Facebook, berichten in spelletjes zoals FIFA, Minecraft, GTA, en Call of Duty.
- Videobellen op Zoom, Skype, of Facetime.
Al jouw berichten zullen worden gescand. Alle gebruikers van publieke communicatiediensten worden bij voorbaat al verdacht van crimineel gedrag!

De scan vindt direct op je eigen computer, mobieltje of tablet plaats, nog voordat je bericht (eventueel versleuteld) verzonden wordt. Je apparaat wordt een afluistermachine voor de Europese overheid.

----Zou je je willen aansluiten bij het domein digitaal verbinden? klik hier! klik hier!
Onderaan de pagina kan je je e-mail adres achter laten dan nemen we contact met je op.

Sociaal kredietsysteem in Europa? Oud-journalist heeft oplossing
Interview Jorg Wurzer, Volla Phone