Borrel: Sophia's Tuin

De laatste NWB-borrel van 2023 werd op vrijdag 8 december gehouden bij de biologische boerderij Sophia’s Tuin, tuinderij en winkel. Een prachtige locatie, gelegen midden in het Brabantse platteland, tussen de dorpen Oosterhout en Dorst. Aan het begin van de avond gaf Caroline Thijs een woord van welkom, een van de oprichters en initiatiefnemers van de Coöperatie Nieuw West-Brabant, samen lokaal. 

In een toffe huiselijke locatie met een heerlijk warme speksteenkachel werden we later verwelkomd door Vincent en Ingrid de Wolff, beheerders van de bio-boerderij. Er volgde een boeiend betoog door Vincent over de missie en de visie van Sophia’s tuin, de prachtige plek in de natuur van de tuinderij, met als uitgangspunt dit alles met elkaar te verbinden. De missie is waar ze voor staan, de visie is waar ze voor gaan: “De gezonde bodem staat centraal, zodat er voeding groeit in plaats van eten” Het draait om verbinding tussen bodem en voeding, bedrijf en omgeving, klant en boer. Sophia’s Tuin is geen alledaagse naam voor een tuin. In de Griekse mythologie is Sophia de godin van de aardse en hemelse wijsheid. Sophia’s Tuin is eveneens erkend leer/werk bedrijf, biedt coaching en individuele begeleiding aan kinderen en (jong)volwassenen, verzorgt biologische moestuin cursussen en geeft ruimte aan vrijwilligers, die graag buiten willen werken met de handen in de aarde. 

Er worden in de winkel het hele jaar door biologische groenten, fruit, aardappelen, eieren, biologische kaas, paddenstoelen, zuivel, brood, vis, vegan en vlees verkocht. Niet alles wordt zelf verbouwd, dus er komen ook bio producten van boeren uit de omgeving. Elke vrijdag of zaterdag kan je het via de website bestelde groentepakket ophalen met verse producten, afgestemd op het “hier en nu” principe. Seizoensgebonden, dus wat de natuur op dat moment levert. Bio sapjes, wijn en bier afkomstig van ondernemers waar eerder een NWB-borrel werd gehouden en koffie, thee en allerlei lekkers maakten het geheel compleet, evenals een warme pompoen tomatensoep en een paar soorten vers brood. Natuurlijk waren er weer belangstellenden en gelijkgestemden op de borrel afgekomen, waarbij er weer volop gewerkt werd aan de onderlinge connecties. 

Ook voor de stickeractie “Koop Lokaal, Betaal Contant” van NWB was belangstelling, stickers die je op euromunten kunt plakken, maar natuurlijk ook op andere ludieke plekken, zoals winkelwagentjes, winkelpuien enz. Je kunt stickers bestellen via deze link!

Al met al was de borrel van 2023 bij Sophia's Tuin, tuinderij en winkel was weer een geslaagde gelegenheid om ondernemers en burgers dichter bij elkaar te brengen en te verbinden. Ingrid van Meijeren bedankte namens Nieuw West-Brabant alle aanwezigen voor een goed verzorgde en inspirerende avond. 

In een paar woorden samengevat: Veel bezieling en dat is voedend!
www.sophiastuin.nl

-----
Heb je ideeën? Wil je meebouwen? Heb je opmerkingen? Aanvullingen? Kritische feedback? Alle input is welkom! 
Mail naar: Info@nieuwwestbrabant.nl

-----
Iedere 2de vrijdag van de maand tussen 18:00 uur en 20:00 uur organiseren we een borrel. Graag ontmoeten we jou daar! Meer informatie over de borrels en lezingen die we organiseren vind je op onze evenementen pagina.

Vanuit Nieuw West-Brabant zijn we altijd op zoek naar inspirerende locaties van lokale ondernemers of boerderijwinkels voor het organiseren van onze maandelijkse borrel voor minimaal 25 personen. We zetten de ondernemers in het zonnetje en vertellen wat wij als coöperatie uitrollen onder het genot van een hapje en een drankje. Weten jullie zo een bezielde plek in West Brabant, dan horen we dat graag!

Borrel: Menmoerhoeve