Borrel: Menmoerhoeve

Op vrijdag 10 november 2023 waren we te gast met de NWB-borrel op de landelijk gelegen boerderij De Menmoerhoeve in Etten-Leur, aan de rand van natuurgebied "de Pannenhoef". Behalve een camping, met 25 staplaatsen en een 4-tal blokhutten, is er ook een gezellig restaurant, waar heerlijke gerechten worden geserveerd van producten uit eigen groentetuin en vlees van eigen vee. Een aanrader is een bezoek aan de achter de boerderij gelegen vlindertuin, de speeltuin, de fruitboomgaard en een wandeling langs de koeien, schapen, kippen en paarden, die op de boerderij wonen. 

De avond werd namens NWB geopend door Caroline Thijs, een van de oprichters en initiatiefnemers van de Coöperatie NWB, met een hartelijk welkom. Vervolgens was het woord aan Pieter Jan van Dijck, mede-eigenaar van de Menmoerhoeve, die uitgebreid vertelde wat bezoekers kunnen verwachten bij een bezoek. Dat zijn naast het restaurant en de camping georganiseerde belevenissen, zoals Boerengolf, Zeskamp, SpeltinHooiberg, Huifkartocht, team coaching met paarden en nog veel meer. Maar ook maatschappelijke ondersteuning wordt geboden in de vorm van een erkend leerbedrijf. Op tafel stonden lekkere borrelhapjes en lichte alcoholische drankjes werden gereserveerd aan de bar.

Vervolgens presenteerde Caroline Thijs de doelen waar de coöperatie NWB voor staat en gaf uitleg over de diverse domeinen, die zijn ondergebracht in de coöperatie en de aansluiting die wordt gezocht bij andere organisaties, die dezelfde doelen nastreven. Specifiek werd ingegaan op het domein Samen Wonen. Op 30 januari 2024 is er een Ronde tafel Domein Samen Wonen. Je kan je hier aanmelden!
Stadsfilosoof van Roosendaal, Jan-Leendert van der Mooren, was eveneens present en gaf een vlammend betoog over Ruimte, Tijd en aandacht voor Betekenis en Zingeving, zodat je beter weet wie je bent, waar je voor staat en welke keuzes bij je passen. Boeiend! Meer informatie over hem vind je op zijn website: https://www.devarendefilosoof.dev/

De ploeg van NWB big tech vrije mobiele telefoons voorlichters Bryan en Jesse, was ook weer paraat. 
Er werd uitleg gegeven aan belangstellenden over de Big Tech Vrije smartphones. Volledig functionele smartphones, zonder Google- of Apple-account, volledig privé, zonder pottenkijkers en volgers. Op de site van NWB in de webshop, kun je de diverse modellen terugvinden met de prijzen. Ondersteuning vindt plaats via NWB. Op 23 januari 2024 organiseren ze samen met keuzevrij bij mij een workshop Maak je laptop bigtech vrij! Je kan je hier aanmelden!De opkomst bij de NWB-borrel was weer uitstekend te noemen. In de gezellige ambiance en de ontspannen sfeer van de Menmoerhoeve, raakten mensen met elkaar in gesprek en werden ideeën en contacten uitgewisseld. 


Stickers werden uitgedeeld, die geplakt kunnen worden op diverse euromunten, met de tekst: Koop lokaal, betaal lokaal. Achterliggende gedachte is het stimuleren van de lokale economie en zoveel mogelijk betalen met contant geld. Kortom, het was weer een geslaagde, interessante en waardevolle NWB-borrelavond vol initiatieven en gemeenschappelijke interesses. Daar word je blij van!

-----

Iedere 2de vrijdag van de maand tussen 18:00 uur en 20:00 uur organiseren we een borrel. Graag ontmoeten we jou daar! Meer informatie over de borrels en lezingen die we organiseren vind je op onze evenementen pagina.

Vanuit Nieuw West-Brabant zijn we altijd op zoek naar inspirerende locaties van lokale ondernemers of boerderijwinkels voor het organiseren van onze maandelijkse borrel voor minimaal 25 personen. We zetten de ondernemers in het zonnetje en vertellen wat wij als coöperatie uitrollen onder het genot van een hapje en een drankje. Weten jullie zo een bezielde plek in West Brabant, dan horen we dat graag!

Borrel: Steketee Outdoor Centrum!
Een plek waar outdoor en bewustzijn samen komen.